Ahad, 13 Disember 2009

padah merempit






hati2 dijalan raya
ingatlah org tersayang

Khamis, 8 Oktober 2009

bile helmetku berterbangan die jalanan.........

BILE HELMETKU BERTERBANGAN DI JALANAN??????

mmg klako bile ingat kejadian 2 hari pas
mmg gile
tp bukan sekali
dh 3 kali jd mcm ni
tp ni first time helmet tu terbang dr kepala aku!!!!!!!!!!!!

gile

cerita bermula begini

kul 430 pg......
selepas selesai kerja aku
aku ajak thia g mapley sbb 1 hari xmkn
aku bwk die

pastu balik dr mapley dlm 5 lebey la...
depan mahkamah tu...
tetibe je
helmet aku xbg signal
tetibe die terbang gtuw je
thia menjerit
aku brek mengejut
aku ingat kene die
aku tgk blakang.............jauh gak helmet aku terbang
padahal aku bwk pelan je kot
30km/jam je

seb baek waktu tu mmg xde kete
kelam kabut aku kutip helmet aku
hahahahahaha( smbil pulang ke KKm aku gelak gile2 ngan thia)

jgn kate silap aku xikat helmet tu
bukan
kalo aku ikat pon jd mende same gak

penah 2 kali
dlm sem ni gak la
aku kt highway
balik tgh mlm
aku bwk mcm biase la
press habes....
pastu aku ke line 2 nk potong lori ....n ade kete blakang aku ikot rapat
aku ni mane dgr ape2...dgr lagu kot
tetibe nk potong lori ni

helmet aku CEKIK aku.......
kuang ajo mkn tuan............die cekik aku kot!!!!!!!!!!!
helmet aku kebelakang....tali helmet tu cekik aku
kete yg blakang ikot dekat tu hon aku!!!!!!!!!!!!
sume kete yg nmpk sume hon aku
aku berhenti tepi jalan

kete yg ikot rapat blakang aku tu pon berhenti
dorg dlm kete 5 org
gelak kn aku gile2
damn
malu yg amat kot
seb baek mlm
aku terus balik umah ...........

so skung ni aku nk beli helmet ninja
padahal bwk kriss je
xpe!!!!!!!!!!!!! asalkn die xterbang lg

Selasa, 11 Ogos 2009

HANA YORI DANGO

EMMM AKU TGK CITE NI
SMPAI NK DKT 10 JAM AKU MELEKAT KT KUSI...
SUMPAH CITE NI BESH SGT

YG PALING PENTING
DIE MENGINGATKAN AKU KT SESEORG
SESEORG YG PERNAH AKU BENCI TP LAST2 DIE LAH YANG PALING AKU SYG
RASE SAKIT DIHATI NI ...AKU XPERNAH RASE SEBELOM NI
TP PEDIH DIE MENYEBABKAN AKU RASE KOSONG
AKU RASE AKU XNK APE2 DLM DUNIA NI SELAIN DARI DIE

PENAT
TP APE BOLEH BUAT
TIAP MASE..SMPAI LAH SEKARANG AKU STILL INGAT KT DIA
RASE TU SGT INDAH DAN SGT PAHIT
TU LAH RASA PERTAMA AKU

AKU XHARAP APE2 DALAM DUNIA NI
YG AKU HARAP SATU JE
AKU HARAP DIA BAHAGIA
AKU PERNAH BERDOA DAN SLALU BERDOA
AKU SANGGUP GANTI...KEBAHAGIAN AKU............
ASALKAN DIA BAHAGIA
AKU SANGGUP MERANA
KERANA RASA TU SATU DLM SEJUTA

AKU SANGGUP....BIA LAH AKU MERANA
JIKA TU BOLEH GANTI KEBAHAGIAN UNTUK DIA
SUMPAH AKU

ABADINYA RASA INI
KERANA TIADA SIAPA PON LEH MENGGANTINYA
YA ALLAH...TUMBUHKANLAH PUCUK YANG BARU BAGI MENGGANTIKAN DAHAN YANG TELAH PATAH

KERANA SUDAH 8 TAHUN BERLALU

Isnin, 10 Ogos 2009

babyboy

aku xde pengalaman
tp aku minat

ramai yg xsuke ape yg aku wat
bapak aku dengki!!!!!!! die kate wat pe bele kalu xleh mkn
mak aku....xkesah..ok je..cume die takot nk bele la
adek2 aku...ok je
kwn2 aku xramai yg suke
rumet aku la paling kesian
die kene terime ape yg aku wat!!!

1.8.09 tarikh kami bertemu
dpt2 je aku beli cage baru..
ambek kayu ambek daun2...decorate mcm dlm hutan
aku siap letak katak 3 eko

6.8.09....aku mintak kak shaz teman g ambek kayu2..daun2..tanah
nk kemas balik cage die....
so aku alihkan die ke bekas yg kecik
die degil xnk masuk...k fine
aku bajet die nk main2 ngan aku dulu la
aku bg je die lilit kt tgn aku...tibe2
die nmpk kain batik merah aku
die cuak............die terbang ke arah tingkap aku
tp sempat aku tangkap ekor die....
mase tu aku dh mcm the late STEVE IRWIN dh....
mencabar gile...siap nk geget2 aku lg
biase la die cuak kot....
aku lg cuak...kalo la die terlepas....
huh

7.8.09....babyboy still xmkn...
aku msg abg hisham..tanye org
aku cari tikus...aku mintak kt kedai ikan sebelah warta bangi
die bg aku hamster
GILE PE....comel kot...xsanggup aku bg hamster
so aku balik la umah
aku g kedai kt seri gombak...dpt pon mencit tu
balik2 aku bg die mkn...pergggghhhh
cpt2 je die geget mencit tu
wow....................die lapa...sian lak
nanti mama balik gombak mama beli lg k....

Ahad, 21 Jun 2009

w910i....LEMAS????? fine

kalo dulu bc post lame ...aku ade cite betape downnye aku ....
k800i digilis lori bersama trauma aku hampir digilis lori juga

tp kali ni aku xnangis....xsedih tp ...bapak mencarut la haku...

arini..fizul dtg KL...so mcm biase...berjalan2...
arini fizul kate nk mandi sg..so aku lead jln...
ke tempat biase aku mandi...
KG aku katekan.....so wa pro beb...
dan...........
aku suke sgt hutan....dan sungai2
so aku sgt excited

bile dh masuk je jalan bukit tinggi....brek kete shah xmkn
rupe2nye panas sgt,....
fizul simbah air...shiiiiiii....berasap2...
biase la..naik bukit...bwk 5 org...terutama aku la yg berat 80 lebih...
(xleh bg amaunt yg tepat nanti tnsen)

so bile smpai je
aku simpan hp ngan beg duit dlm beg
tetibe ade org call
eh...lia??? jumpe lak die niage kt tepi kolam panas
aku letak hp dlm poket ...
pastu aku trun sg
aku cr tempat nk lepak letak tikar
aku redah sg BEGITU SAHAJA

dah mandi2...lompat2....bergelut ngan arus yg deras
main terapung2....main sumpit air celah gigi....main nyelam..n mcm2 lg
tetibe aku terpikir pasai hp aku
ya ALLAH.................................................................

hp ni mak aku beli saje2....walaupon aku xsuke hp ni( sb tu aku xsedih sgt mcm hp dulu)
tp aku xleh hidup tanpa muzik...ya ...mujik...aku wat keje mesti dgr lagu...dlm kuliah dgr lagu
bwk moto dgr lagu...

ok mmg naseb aku malang

oh penat....nk tidoooo
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Jumaat, 12 Jun 2009

seratus harijadi...astro ria

cite ni simple...
n sgt besh....smpai die mengingatkn aku ttg kesah aku gak
aku penah kene mcm ni(hari yg sama berulang)....tp bukan berturutan.....
selang bape tahun la....

aku ingat sgt2...waktu...ape yg jd pd aku ...ape masalah yg aku dpt...
tp bende tu berulang setakat ni 2x je dlm hidup aku
bile aku ckp cmtu...org kate dejavu....
hanya aku saje tahu...kalo ckp lebih2 org xcaye.....

xmustahil kn....
dan aku ade 1 bende yg aku nk sgt2 wat........................
blaja main gitar....
aku nk sgt pndai main bende tu...smpai skung aku still xde rejeki lg nk pndai main bende tu
aku suh adek aku aja...die kate xreti..aku mintak tolong org lain pon same
ramai yg kate xreti nk aja

aku doa sgt2.....aku dpt cr org yg sanggup aja aku..
aku harap doa aku termakbul....
kalo leh..sebelom aku tido ...nk gak dgr or...ade org main gitar tok aku
huh
kalo xde.........xpe la....xde rejeki...
1 hari nanti...aku akan blaja....
kalo xde org leh nyanyi or main gitar kt aku
aku nyanyi n main gitar sendiri.

aku xtipu tp tu impian aku dr kecik lg
nk tido dulu pon ayah aku nyanyi dulu kt aku
main gendang...bru leh tido

bende berulang tu....hari raye
mule2... start dr awal pg...kami sefamily...ade byk masalah
menimpa....bende tu telah berulang pada tahun lepas.....sebijik....kete rosak la, tok jatuh bilik air la.....
huh
cite seratus harijadi ni....telah mengingatkn aku ...aku pernh gak rase mctu..
xmustahil kn??

Isnin, 1 Jun 2009

hantu intai

syiling bilik mandi aku berlubang...
ayah aku saje je wat nk bg wap kuar.....
tp masalah nya skung adalah aku
...........................................................

satu hari.....pas kejadian cerita hantu adek aku..abg2 zoo
aku terus dikuasai oleh mende ghaib tu
aku mmg penakot....selepas byk kejadian menimpa aku
aku suh ayah aku letak kotak kt lobang tu...tutup la
mule2 bilik mandi.....
so bile letak kotak tu...aku rase selamat la skit
tetibe pas mandi sume aku pandang atas
arggggggggghhhhhhhhhhhh
kotak tu BERALIH.................
weh gile aku cpt2 kuar...aku jerit
mak bapak aku just gelakkn aku...
rase mcm damn gile...

esok hari...aku nk g membuang
mak bapak aku kuar...amin g tuisyen...angah melepak...
mate aku dah berpinar2
pastu..aku tgk lobang kt tandas aku tu belom ditutup
xleh jd..............aku start moto..aku g membuang kat shell di greenwood
wow....jauh syial

arini.....balik dr keje
badan lak bau beruang.....
adoiii xselese nk mandi
aku merayu2 bergolek2 suh adek aku letak kt kotak kt tandas suh tutup lobang tu
pas aku mandi....arghhhhhhhhhhhhhh
kotak td BERALIH separuh dr lobang tu
arrrgggghhhhhh hantu ni makin dasyat
azan maghrib berkumandang

ayah balik...
SYUKUR..ayah je leh selamatkn akak....
bile aku mengadu ayah aku gelak je
ayah aku ckp
kalo kamu tutup pintu tu angin tu tolak ke lobang tu...so beralih la kotak tu
logik..................tppppppppppppppppp

emmm lg 1 pelik...tiap kali aku mandi...
lampu dlm bilik mandi tu lip lap....arrrggghhhhhhhhhhh
mmg sengaje...kalo mcm ni la..sebelom aku balik keje aku mandi sg kt zoo
sebelah kandang badak air...lantak la org nk kate ape.....

Jumaat, 15 Mei 2009

my hero....maran..

instructor aku...Maran..
muke ensem...bdn taff...
dah la slumber je main2 ngan bruang..tumbuk bruang la
pastu td die g kejo babi hutan...
sume babi takot gile
beso2 kot babi tu
die sorg je yg brani trun kandang tu....
huhuhuh

mcm tu la hero yg aku cr
kalo die melayu islam kn bgus
hehehehheheheh.....

actllly............
nk cite ilmu yg aku dpt arini
1) singa akan mengaum setiap 15 minit,,,yg ni aku kagum gile...mmg tepat waktu betol
2) sekali bruang tampar kuda....kuda leh mati..cube bayang kalo die tampar manusia???
3) orang utan ...binatang paling banyak ragam..ade cerita yg ade bdk putus tangan sb bg mkn kt orang utan....kuat..bola ragbi pon die leh gigit pecah
4) smlm zoo telah membunuh cheetah tua...sian dh tue n sakit..ubat die..bunuh..
arini babi lak...sok kul 4 ptg babi tu akan ditembak secare dekat dikepala..hanya pihak zoo shj leh tgk
ape lg ek???

emm arini aku dh wat silap
1 berok liar terlepas dr sanggar...
ade abg anta ikan tok memerang berhenti
blakang tu ade cage berok..mcm xkukuh la..xtutup ngan betol
yg aku lak g dekat ambek gambo...last2 die kelam kabut la dlm cage tu
die kluar aku jerit...aku sempat la rakam...
huhuhu
bongok tol....dh la aku trauma skit bab2 berok ni
cukup la berok sehetan kt KKM....

Sabtu, 2 Mei 2009

hidung??

layakkah kite menghina org...
cantek sgt kah kite??
tau x ....dek ejekan kite...org tu sgt tertekan....hingga ada yg terpakse g kaunseling....

ejek...
dr dulu lg...aku teringat masa ak disekolah rendah....
SITI NADIRAH KHAIRUDIN adalah seorang mangsa buli

tiap2 pagi kene baling botol..diejek...dicurah air
hinggakan aku xnk g sekolah
aku ingat lg name ko...FARHAN..SYAKIR..SHAUQI..ALIP...NIZWAN sape lg..mmg ramai
bdk2 lahanat ni xde keje buli aku dulu
1 hari..ptg hari bdk drjah 4 balik awal...
aku sorg dlm bus...pakcik bus g kluar mkn jap
tetibe...FARHAN masuk dlm bus....
mcm biase berbekalkan mulut berbau neraka...ejek2 aku..

aku bangun..aku tutup pintu bus yg automatik tu
aku g tmpt duduk blakang....aku trus serang FARHAN..
aku prasan aku tumbuk gigi die..aku tumbuk dade n aku sepak kaki die...
tah mane datang kekuatan tu...
pendam tu terluah...die xleh nk balas..sb mase tu aku serang bertubi2...dgn baju kurung

gigi die patah aku rase...mmg nmpk sgt rongak ye...kaki die xleh jalan ngan betol
aku rase sgt lege..aku dileraikan oleh pakcik bus...

sejak tu ramai yg takot nk ejek aku..
sejak tu...
bg aku..kene ejek...aku akan semulajadinya akan membalas dgn mulut
dr situ dpt title ( MULUT LAHA)
bkn pe...aku xnk dah bertindak ganas...aku hanya menggunakan mulut sbgai senjata aku
cukuplah tangan ini...memukul ...cukup..aku insaf...

disini sy ingin menyatakan...
tok kwn sy
bialah org nk ejek ape....yg penting balas balik..tu salah satu drpd
mempertahankn diri
sebelum tu...
kite kene bersyukur dgn ape yg dikurniakan..
kalo die kate kite gemok....(kalo die kurus)..dgn pntas...ko kene cr kelemahan die
contoh....ala...gemok2 aku..aku tinggi..xpendek mcm ko...lg2 lelaki pendek..
( ayat ni aku pernah gune tok MUYUD)
terus diam..xbrani nk ejek aku dh...
lg 1....contoh kwn aku ni ha.,.slalu ejek aku gemok...
a
ku akan balas.....gemok2 aku...aku ramai kwn...ko..ko bajet ko cantek...org suke ngan ko??

walaupon statement tu salah skit( bkn sume suke kwn ngan aku)
tp bia die sentap sendiri...dan dgn sendirinya akan diam

lg2...aku ni suke kalo tgk pmpn/laki la...
.tp aku nk tuju tok pmpn ni...
die kate aku gemok....
aku pernah bg statement...sekurang2nya aku mintak duit org nk mkn...
n paling penting aku xpernah xde baju...pinjam bju ko...n lg 1...gemok2 aku ...aku solat penuh..disitu die akan sentap sendirian..

ni contoh ok...tp ape yg keluar dr mulut aku slalunya lg saket hati....n mmg sentap
aku blaja tok syg diri aku..aku xsuke org hina aku..

statement tok pmpn chantek
korg jgn prasan sgt korg chantek...Allah menjadikan umatnya mesti ade kelebihan dan kekurangan
jika...fizikalku adalah kekurangan aku...ade mende lain..kelebihan aku
same juga kamu wahai si chantek...
kamu menghina anggota kurniaan Allah...
ttp aku menghina perbuatan mu..yg bukan dr kurniaan Allah..tp dr diri kamu sendiri
so aku xsalah...MULUT LAHA ni menyedarkan kamu...menegur perbuatanmu...
jgn salahkn mulut ni...dek kerana mulutmu juga...menghina ....
aku akan pastikan kamu juga terkene batang
HIDUNG mu jua.....


shauqi..alep..di sekolah menengah telah menjadi kwn aku...so jgn la gado2 nanti kawan juga kamu
jika terlebih....kawen kamu..
huh seb baek kwn je......
bg kwn baek aku...plz...bgun..jgn biar org jatuhkan maruah kite..
aku xsanggup tgk ko jd mcm aku dulu...
yg termampu aku tolong ko...aku xkn biarkn ko dihina lg..
aku hina ko leh...sb kite mmg LAHA...

Sabtu, 25 April 2009

musim air mate

aku xphm
bukan salah laki or pmpn
aku rase masalah prangai

prangai yg rase ingin kesempurnaan
ingin sentiasa didampingi
disayangi...diingati...

cemBULU xhengat dunia...
f##k

aku rase mual ngan sume prangai ni
bukan sorg je
malah org yg disekeliling aku
ade kaitan mahupon xde kaitan

bukan aku nk blagak
tp aku bersyukur
yg aku
hanya fikirkan tentang diri aku
belum masanya

ada baru2 ni yg mendatang
tp aku mengundur diri
sb

sb

aku xnk
aku xnk ade prangai sebegini kat aku
aku xsuke
biarlah
nanti2 la
suatu masa aku dtg
aku xharap lagi......................sumpah ini jauh dr sudut hati aku

aku lebih suke memikirkan hal aku
ape yg aku suke
tu je

bak kate DIANA
dr pengalaman...membuatkn aku terlalu berhati2
smpai satu tahap keinginan aku terbantut....dek kerana zaman silam

aku xnk masuk cmpur
sb aku lg suke memikirkan hal aku
maaf kwn2
tp demi kwn aku tetap mengambil berat
n aku nk memastikan kite xkn berpisah sb hal kecil

huh
lg 1
aku mmg pantang org mainkan prasaan ni
bg aku
kalo xsuke....................xboleh ckp TUNJUK je xsuke
jgn la bg harapan
kalo suke .....................set mind...n usehe.....

harapan tu leh wat org buta
antara sakit dan bahagia

aku pernah merasainya
dan aku berjanji aku xakan terjebak lg

dan aku gembira
aku tidak lagi terjebak
jika aku terjebak
aku akan kuatkan hati......
dan aku xkn layan hati aku ni


maaf.................ni luahan aku
xde kene mengena ngan org lain
aku cume meluahkn prasaan benci aku
sb bg aku....aku suke prasaan gembire
aku suke gelak
so bile aku benci aku akan luah cpt2
sb aku nk penuhkn hidup aku ngan gelak ketawa...

Sabtu, 18 April 2009

selamat ulang tahun AFFFANNN~~~

aku mls cite pasal plan kami yg dah rosak
tp nk cite gak....
xpe last2 nanti aku cite....

saket ati mule2
tp bile dah tau punce sebenar kami jd project manager yg loser......
kami pasrah
die bukan milik kami sepenuhnya skung

wow

xpe aku....n yg lain sedar
bhw..hakikat ni biase berlaku

setelah dipujuk oleh sygku( dan) oppsss jgn mara..memain je
sbgai kwn
tanggungjwab kami belom selesai
dengan hati yg lara
aku ngan minah korea, shaz....
wat gak plan nih

aku g beli kek...
mule2 aku ckp ngan jai n dan
aku xnk g maple
dorg ingat aku mengajuk n lari
tp aku saje je
aku dtg lmbt bwk kek

rase mcm bahagie bile sume mkn kek yg kecik tu

pastu aku terlepas ckp mase man suap kek kat affan
"jgn la takot lagi ....ni suap kek jek"

pastu affan ckp...
" pasni...ade plan jahat la??? aku lari dulu la mcm ni"

adoiiii

aku msg jai
aku suh dorg ikat affan n kite wat la pe2..
aku takot die lari
jai, arai, dan n man....ikat affan ...bile kami sume dah balik..
lepak2 dlm bilik
sian gile affan kene ikat..kene hempap ngan man
so mane leh lari dah...
ketat gile jai ikat affan ...sakit seh
dgn menggunekan kete cikin
affan dibawa lari...
dataran gemilang menjadi sejarah
sume diserang
affan tu jgn ckp la
jai ngan arai lari
( xpe....kali ni ko lari..lain kali x...aku akan pastikan)

tu je la....penat nk cite sume
tp mlm ni mmg besh
aku pueh hati skit la

SELAMAT ULANG TAHUN AFFAN
SEMUGA ABGKU INI DPT IJAZAH NGAN CEMERLANG
CEPAT DPT KEJE
AMINNNNNNN

umur 22 tahun...
makin lame
makin byk tanggungjawab...
jgn abaikan 1 pon.....
ingat....janji2 ko
kami semua sgt syg ko...
ko jua tahu betapa syg kami kt ko
kite dah mcm adek beradek...
aku pegang kate2 ko

peace bro....





Selasa, 24 Mac 2009

kenangan chenta 3 hari di teluk segadas pangkor


seram seh tgkap gambo gini tgh pagi.....

tgk....aku syg tau kat hafiz nih.,....sebenarnye biskut ni aku dah cicah ngan air asam...patotla hafiz cirit pg sok nye




mak seksi k...ni anak ayam mak.k jgn kaco






sendatttttt



nelayan pangkor teluk segadas nih...muke nk seram jek





pangkor??? chenta 3 hari

bile dpt tahu yg SALMAH AIN N DIANA xdpt g pangkor aku sedih yg amat
smpai aku rase xnk g
mlm tu aku nk bgtau ayun dah

tetibe kwn aku ckp....ala 3 hari je
lek la

then aku g

sblum g mkn kat maple dulu
aku mintak dorg bye2 aku kat bus
aku mintak AIN baling bunge kat aku .....
aku mintak gak SALMAH bye2 aku walaupon die sedih sb die xdpt g...muke die xleh bla
aku rase nk nanges gile tgk muke die kat maple

nk naik bus
tetibe AIN SALMAH DIANA baling bunge kat aku
bunge kertas hahahha wane putih lak tu..
yg aku nanges2
wat malu je...dpn sume org dlm bus
aku nanges gile tersedu2 dlm bus...( mcm mane la bile dorg dah xde mesti aku nanges gile2)

smpai sane...aku berkumpulan dengan
cikin didie teng miza where jeme azhar hafiz n BANI(heheh)
aku suke2 bg name kumpln SOTONG GERSANG...sb ade jeme
kumpln kami mmg gile2 besh sgt2 lg2 time kat kotak paling kecik...
bdk FPI pon peluk kami...(NAPE BANI PELUK KO CIKIN BUKAN AKU!!!!!)
kami sgt2 bersaing dgn kmpln JAI n MUAZ
mmg setan

ANAK KERE ANAK SIAMANG
KUMPLN KO XKUAT (KUMPLN JAI)

hahahha pantun setan tu mmg setan
paling lawak ngan muaz...die mmg sgt2 gile
aku mmg xleh tahan lawak die mmg sengal ubi tahap cipan mengandung

mlm menjelma....
cikin meluahkan perasaannya yg hafiz cute
aku pon mane leh kalah
aku ckp la BANI pon cute..lg bercahaya kepalanya...
hahhaha INTERNET...mule tersebar bile kami mengangkat tangan
lalu abg igun berlari untuk mendapatkan internet...
hahhaha
besh2

nk cite sume mmg xlarat..tp besh
pengalaman besh

tq



bani bani bani bani bani bani bani bani

Selasa, 10 Mac 2009

cinta dalam hati ?? EPS 1

kangwala

" aku mencintaimu tetapi hatiku mengatakan kau bukan untukku. Aku menafikan hatiku ini karena ku yakin ku akan mendapat bunga yang lebih baik dari kau. Aku dan kau memang xsepadan dari zahir dan batin. Semoga kau mencari kumbang yang lagi baik dari aku. Aku merasakan perasaan ini bukannya cinta. Kau bukan untukku. Walaupun kau pernah singgah dihatiku"

mawarli

"aku jua mencintaimu walau bagaimana rupamu. Tetapi aku pilu kerana kau menafikan cintamu itu. Apakah berdosa kau mencintai ku? adakah karena zahirku yang tak sempurna bagimu? terima kaseh Tuhan kerana memberi ruang hatinya mencintaiku jua walaupun dia menafikannya. Aku redha mungkin ini dugaan dan hikmah didepan menanti. terima kaseh cinta kerana buatku merana"


sang hajul

"aku akan terus berdoa agar kau bahagia. Aku tak mengharap kau membalas cintaku tetapi jika kau bahagia aku jua akan bahagia. Sejenak ku berfikir....jika aku melihat kau bahagia ..adakah aku akan cemburu?.....Ya Allah...kuatkan hati hambaMu ini...Jika dia bukan milikku gantikanlah ranting yang patah ini. Ubatlah hatiku ini. terima kasih cinta kerana memberiku kekuatan disebalik kelemahanku. Terima kasih kepada insan yang pernah bertahta dihati membuatku bahagia walaupun ia sementara"

Jumaat, 6 Mac 2009

THANKS .......



THANKS TO KAK LEHA....
bagi baju ladies....
nanti nadey beli cardigan bru ley pkai bju tu k
cantek sgt
xpernah ade baju gitu
kotak adiah pon lawo
nadey suke warne ungu

THANKS TO......
MA GOMBAK'S BESHFWEN ....
melur, betung, ketumbar, kesuma, kendur
actly arini smbut beday NAD tp kami berdue lak dpt adiah
adiah kami same
then kotak adiah pon sgt de lawo
purse tu pon sgt de lawo
nad lg sesuai pkai ...aku ni mcm jantan nk pkai purse ladies gitu
but anyway...thanks so much
memory ni sgt indah


happy beday gak to JAI BULU (7 hb MAC 09)
walaupon kaw mcm setan
tp kaw tatap kwn mak....mampos la ape yg terjd...walau mak benci kaw
mak tatap syg kaw
hidup bulu JAI
smoge bahagie hidup didunia n akhirat
smuge hati cpt sejuk.....
smuge dpt jual BULU ko kat cine sbgai berus cat......
hehehhe
happy bedayyyy nox

Jumaat, 13 Februari 2009

chenta...xchenta...chenta...xchenta

hari ni merupakan hari kegembiraan rakan2 sume...
walaupon penat..kami still g maple....
jihan..tetibe bwk " awek"
muke " salmah" berasap...terpancar keindahannya....
lg2 arini " lagend" bersama....bagaikan mintak restu!!
si "ain" trus hilang pening...bercahaya matanya walaupon berkaca mata
si "diana" seperti biase.....

abg kassem sebok lak borak ngan kekasehnya diperlis!!!( kak syud)
abg romlee..senak dada sebab angin..perut kosong dr smlm..(loya+muntah) n kaget kerna rahsianya terbongkar smpai ke telinga "awek"
abg zaki..merenung sahaja gelagat si "salmah" dgn kehadiran "aweknya" itu..
si bulu..mcm biase..mukenye sentiase tegang dek amarah yg xpernah padam...



kehadiran "awek" ini telah merubah emosi..mood.. setiap rkn2 aku...
termasuk aku...emmm hebat "awek " ni....
mule2 aku ingat die mcm pmpn cun yg biase....
tp bile borak jap ngan die...girls talk...
wow
"awek" ni....besh....
jgn pikr mcm2 tp die bukan pmpn yg terdesak or pe2
aku kagum ngan die....
aku doa "awek" ni akan jd geng kitorg...
kalo korg bahagie...abg romlee lg bahagia.....

Selasa, 10 Februari 2009

KaWan.................

Allah nk uji aku arini...
Allah pon nk uji kwn2 aku arini

penat, amarah, memendam, salah paham, org tengah, penghancur

aku ............................ aku syg kwn

sumpah aku syg kwn aku..........
sowi jai.. thanks affan n Dan...tenangkn kami...
jihan...thanks..kak shaz...penyejuk hati aku..

Jumaat, 6 Februari 2009

happy birthday kak leha oiiii

emmm smlm sgt besh
mmg gile
mmg sengal
semua prangai terpendam terluah smlm
tp mengikot pengalaman smlm xde la sekejam pengalaman aku.........
hhehehehee

smlm..aku mengenali 2 org kwn bru geo...black@ hitam(kenal kt maple jek)
dan.........kodi...(muke cm razi)

ptg smlm aku g beli brg sorg2.....
byk nk beli tp xde ruang nk letak dah...
kek pon aku pegang ngan tgn kiri...pastu affan msg...
ndy!! beli brg tok 15 org mkn....mampos aku!!!!
seb baik aku bwk beg
so aku beli air kekudak sume letak dlm beg.....

mlm...aku sebok g round UKM tampal poster FEAR FACTOR...
kul 1030 DAN msg....ndy dlm kul 11 tggu dpn cafe
dgn pantas pulang ke bilik dan menukar baju...
dgn smgat aku trun kul 11...
DAN ngah meeting..die suh aku g AMIN dulu........

kat Amin...aku tggu dr 1115 pm......smpai la 1145pm..
smbil dgr lagu tamil....anbe de ambe
affan smpai ngan bob...tp bob balik...
aku kene marah ngan rumet sb die kate..aku smngat sgt
biase la..aku mmg semangat...spirit!!!

bile sume dah smpai......affan tepon kak leha..
dok smbut beday die....smpai la 2 pg lbih..
dlm time tu aku mengenali kwn2 affan...n kak leha..
dorg byk chemistry.....molot kate BUKAN...hati kate YE........

bile nk balik...dorg mintak kak leha wish....
aku lari dulu sb aku xmo kluar prangai syial aku sb takot kak leha marah
ye la bru kenal nk wat dajjal...mampos!!
so aku brani wat kat laki jek
emmm mule2 aku nk sembur DAN sb mlm tu die paling gile...
menari sana sini...ade ke die lari keliling tempat parking...keliling kak leha...
smbil jerit...yeyeyeyyeye leha kene telur.....
emmm aku dtg nk sembur air kat die tp terkene kodi lak....adoiii mampos
seb baik die sporting
xde la marah gile2 kat aku...
huh....DAN ngan AFFAN...baling telur....

mmg sakaiiiiiiiiiii

huh.....sgt...istimewa..
penat mak nk explain sumee!!!

Rabu, 4 Februari 2009

fear factor

emmm
aku tekad aku ambek program ni sb nk balas dendam
taun pas aku masuk..........aku kalah n kehilangan rm 100 dalam 2 saat je beza....
aku benci YB....die skung dok bilik bwh aku...
aku slalu je hentak2 kaki....lompat2 sb benci die....die xtau pon aku xsuke die
bukan sb tu je aku xsuke die....tp die bapak blagak,....rumet die je ok....
huh.....smlm aku wat poster beso aku letak kat bilik die....
eleh kalo ko brani ko masuk
tp kalo die xmasuk sedih aku


emmm lg 1....aku ajak kwn2 aku
sume takot.....bkn sb takot program tu...
dorg takot sb dorg kate aku kejam....
so dorg takot.........
wei....aku nk bgtau korg
aku dah la lemah lembut....
aku ni baik sgt
xde keje aku nk bg kwn aku sakit perut...
dpt buasir or wat eva!!!!
sokong lah aku................( terdesak cr peserta)

Rabu, 28 Januari 2009

kakiku longgar


lutut ku telah mengalami penuaan...
makin hari makin sakit....
2 tahun aku xberlari...
2 tahun aku xbersukan...
2 tahun aku xlompat2

kejadiannya bermula dari....

1 ) pada tengah bulan pada 2005 aku telah bermain bola sepak bersama rakan2..tiba2 ade but bola singgah di lututku...sakitnya ya Rabbi..tetapi aku still leh main lg....mase tu sume jenis permainan aku main kecuali bola jaring..tu mase sek rendah je....bola tampar..bola baling..basketball..ronders..sume acara sukan padanglah....mase ni byk kali gak luke sane sini..

2) pastu aku masuk UKM..aku main bola tampar tok MMP...pastu aku salah landing..kaki terpeleot aku xleh jalan...so aku jd cheerleader jek...setan!!

3) dapat moto...xsampai sebulan...aku ade 3x xcident..1st...kat depan surau kat umah aku...haaa padah merempit dpn surau...2nd.....highway...aku balik umah tgh malam..aku kene hit n run oleh seorg lelaki gampang...seb baek aku xkene lenyek ngan kete blakang....3rd.....depan KAJAI ngan arep..melambung 2 2ekor...salah aku la..bwk laju dlm hujan..

selepas kejadian diatas..kakiku mmg senang beralih...bila dia beralih...dgn sekali sentap die akan kembali ke soket yg betul..tp kdg2 ia mengambil masa smpai 2 hari ...dalam masa itu..kepedihan dirasa bersama air mata...

aku jumpe ngan doktor....aku dpt rawatan fisioterapi di HKL tp aku hanya pergi kesana 2 x je....malas...sb mase tu rase mcm kaki dah ok....pernah 1 hari...aku nk start motor...tulang aku bunyi kuat gile...mase tu rase mcm nk tercabut nyawa...lama aku nanges kat atas moto...ade mamat tu tolong aku start moto.....thanks la kat die...pastu aku balik umah aku ckp ngan family aku...mase tu aku xleh jalan dah....aku ckp aku nk g klinik..sb sakit sgt..tp family aku wat bodo je...sb slame ni ade ubat aku xmkn...mase tu aku emo gile..bg aku..xde org syg aku...so mlm tu gak aku lari balik UKM

kat UKM...jihan lan sabri arep akem lah yg jg aku...yg paling byk bantu...si jihan ngan lan...
dorg byk susah la sb aku....setiap kali waktu mkn...dorg mesti alert...jihan pulak slalu membebel...die la rumet terbaikkk aku...

skung kaki aku makin terok..gerak skit pon boleh beralih...aku sedih gile kalo tgk org leh berlari n bersukan....sumpah aku leh nanges time tu gak..sb bg aku..aku xsuke dok mcm org lembab je...paling aku sedih...bile tgk org main bola tampar...ptg2 aku just dpt tgk je...

kalo la aku diberi peluang....aku nk operate kaki aku sb aku nk main bola tampar lg...................aku nk sgt dpt kejar org mcm dulu...lari2 ...sepak2 ...skung ni aku dah cacat...
mak aku ckp....ade sb Allah duga kite mcm tu...mungkin aku dulu berlagak gile...huhuhu
aku doa sgt agar aku dapat kembali ke zaman kegemilangan aku dulu................

Jumaat, 23 Januari 2009

lagu kegemaran AFFAN, ARAI, DAN

Lirik Lagu Afgan - Terima Kasih Cinta

Tersadar didalam sepiku
Setelah jauh melangkah
Cahaya kasihmu menuntunku
Kembali dalam dekap tanganmu
Terima kasih cinta untuk segalanya
Kau berikan lagi kesempatan itu
Tak akan terulang lagi
Semuaaa kesalahanku yang pernah menyakitimu

Tanpamu tiada berarti
Tak mampu lagi berdiri
Cahaya kasihmu menuntunku
Kembali dalam dekapan tanganmu
Terima kasih cinta untuk segalanya
Kau berikan lagi kesempatan itu
Tak akan terulang lagi
Semuaaa kesalahanku yang pernah menyakitimu
ouuwwww...ouuwwww...
Terima kasih cinta untuk segalanya
Kau berikan lagi kesempatan itu
Tak akan terulang lagi
Semuaaa
oouuwww
Kesalahanku yang pernah menyakitimu

kenit

bile upload gambo arwah kucing aku nih.....
aku sebak gak....(aku mmg kuat nanges)
aku jumpe die kat atas bumbung rumah aku...
mak die tinggal die....adek beradik die ade 3 ekor tp sekor kene mkn ngan musang..
2 ekor jatuh bumbung...
malam tu ...hujan...
mak aku xkasi bele kucing sb die xsuke nk basuh taik kucing tuh
tp..mmg dasar anak derhaka..aku ambek gak..
aku janji ngan mak aku..aku yg handle sume
aku ambek die...mlm tu badan die lemah...
dalam hujan aku g kedai beli whiskes...
esok hari die sehat...aktif gile
die suke lari2
n die suke memBUANG merate2
3 hari aku penat settle hasil buangan die
last2 aku ajo die...sekali je die dah ikot....
mmg kucing yg pandai...
name KENIT diberi sb ekor die kenit...
1 family aku syg gile die
terutama ayah aku
mlm2 ayah aku akan main ngan die smpai die penat...die suke main janggut ayah
ayah ngan ibu aku ckp....haii....cucu nenek ni lapo..
huuhuhu
kalo aku tido...suke main rambut aku
tido kat muke aku
pastu cuti sem da abes
aku ulang alik dr ukm mostly 3 kali seminggu..,meroyan nk jumpe anak
moto aku smpai dpn umah..die kejo...
dgr sore aku pon die kejo...besh tol ade org smbut bile balik umah
pastu 2 bulan pas tu...
adek aku tepon...kak kenit sakit
angah potong kuku die then die trus xlalu mkn..muntah2
aku pon menggelupor la nk balik tp mlm tu aku ade hal kat kolej (teater)
pastu adek aku tepon lg...akak aku nk pengsan ni..kenit dah mati..die muntah pastu trus die baring....aku dah tekan2 dada die...
aku mase tu nk pengsan... mlm tu gak aku siap...trus balik
ayah ibu angah amin sume diam jek
aku tgk kubur die
ibu aku lak nanges je keje
aku pon
aku xleh tido sebulan
aku still boleh bau badan die
mmg aku meroyan....hidup aku kacau bilau...aku xheran dah kat sesape mase tu
smpai skung...bile aku sebut pasai kenit mesti aku nanges...
then aku pikir ...even aku hidup sorg2 pon xpe...asalkn ade KENIT...