Rabu, 27 Januari 2010

aku marah sedih keciwa nk mencarut jap


aku mmg emo
tah la aku mmg susah nk dpt berkat sbb aku sgt jahat kot
seyes aku down gile bile aku kenang balik ape yg aku dh lalui
seyes aku mmg susah nk dpt berkat...sbb tu aku slalu dpt malang

aku emo gile smpai aku xnk g kelas n study
aku maraton cite 'WE GOT MARRIED'
emm lg la emo
sbb dpt penyakit nk kawen lak

aku ade byk cite nk cite
bkn tok org bc but tok diri sendiri (anggap blog mcm diari)

cerita pertama
start cuti sem....aku byk masalah pasai tesis. aku saba lg.....mmg slalu ulang alik dr umah(gombak) ke UKM la sgt2 selalu..(ok xkesah sbb tesis nye pasai). start sem bru...aku start feeding n wat sampel slaid kt makmal...aku sgt sedih bile aku rase kumpn aku (mag n aku + yati) mcm diabaikan. kalo tanye org....org marah...kami nk blaja...kami mmg undergrad tp kami xtau sila tunjuk aja..aku sedih sgt bile org abaikan aku bab2 nk blaja ni. aku sgt sensitif sbb bab blaja aku mmg lemah. aku xpndai mcm org lain. aku mmg lembab. aku bertahan smpai skung sbb doa ibu ayah aku. demi dorg aku sggup sabar lg.....tp kes ari selase lepas (kes dlm lab) aku xtahan nk nanges.....aku xde mood seharian...smpai skung...aku xsuke masuk lab. abaikan. aku habeskan mase aku dok dpn laptop.tu je...seyes mase ni aku xtau nk ngadu kt sape...simpan je la...


cerita kedua
td aku g meeting tg2km....aku nmpk sorg mamat ni...(xensem pon tp mcm seiras) tp die ingatkn aku pd AZ....emmm (kisah lame)....sumpahh sebak...mase meeting aku cube wat lawak sbb nk sorok sebak aku. sumpah sebak bile aku ingat balik ape yg dh jd kt kami...mase matrik...huh.... aku susah nk bazirkan air mate aku sbb laki.......(so phm2 la...too deep ok). ok lg.....pastu smpai bilik aku teringat sume kisah lame aku....yg obvious sgt2 yg aku ni susah nk dpt berkat. Bile aku jumpe kebahagian...aku dpt rase sekejap je...setakat ni xpernah lame....pastu nk bg detail...aku list TRAGEDI2 yg sgt2 malang sepnjang aku hidup.....

aku kire2.,..mmg aku ni sgt malang la
byk mende berlaku kt aku...tp aku xmatang2 lg....
yg aku tau....aku xdpt berkat sbb aku panas baran sgt....
cpt gelabah....solat pon berlubang je....(terlalu nk bersoSIAL)
adoiiiiiii

seyes sgt down bile pikir ttg diri sendiri....aku nk berubah....tp setakat ni mcm xberjaya...


gud luck pd si penerima bju merah belang...fightingggggg ohhh.....

Ahad, 3 Januari 2010

MAEUMI @ HEARTY PAWS....








cerita korea ni wat aku nanges gile2
simple....true story....

2 beradek umur dlm 10 dan 4 tahun (agak2)
mak lari ayah mati...die ade makcik je ...makcik die pindah ikot suami keje tmpat lain
beday adek pmpn CHAN (abg)....die g curi anak anjing tok beday adek die
miskin kn.....
anjing tu membesar mcm die la ayah die la mak dlm umah tu
anjing tu sgt memahami
satu hari...dorg main kt tasek beku (winter)
pastu adek die jatuh dlm tasek yg retak....mati lemas
abg die ni......sedih yg amat la (aku nanges gile2 mase ni)
abg die abaikn anjing tu sbb anjing tu mengingatkn pada adek pmpn die
abg die g BUSAN cr mak die
mak die lak nk ikot pakwe ke amerika...
siap wat visa ....mak die halau die
die merempat smpai jumpe gangster yg jg bdk2 terbiar
siang ari die g mengemis
anjing die cr CHAN dr kg ke BUSAN lalu ikot landasan keteapi (mase ni makin lebat hujan air mate aku)
bayangkn beribu batu die dpt cr CHAN...(anjing makhluk istimewa)
then mcm2 berlaku.....anjing die kene blasah ngan gengster tu
mati weh
babi sedih........................................................
yg aku xleh bla....anjing kalo tuan die mati.....die akan sedih gak.....
penah dgr ...anjing duduk kt kubur tuan die smpai mati???????
sedih gile


aku nanges gile2
sbb aku teringat kt kenit
kucing aku
ya Alllahhhhhhhhhhhhh......................................................
die amat bermakne dlm hidup aku
sumpah
smpai skung aku xleh lupe aku jumpe die
bele die
tido ngan die

mesti xde org phm prasaan aku mcm mane
sebulan aku asyek nanges
skung lak bile ingt je nanges
mampos la org kate aku ngade2
kehilangan mende yg paling penting dlm hidup leh wwat org tu xwaras
non stop aku nanges arini sejak tgk cite meaumi ni
smpai skung aku maseh kenal bau kenit mcm mane
pg2 gerak aku bgun main ngan die
mlm2 sebelom tido die kene main2 ngan ayah aku
adoiiiiiiiiiiiii
pedihnye
sumpah pedih
mase die mati
aku xde
maybe Allah saje xbg aku tgk mase die mati
sbb aku xleh byg kalo die mati dpn aku
aku mungkin xde kt sini kalo aku tgk die mati dpn aku
balik je ayah aku dh tanam

aku xdpt bayang kalo aku tgk die mati
sumpah sedih
kalo org kate
ape yg ko mahu dlm dunia ni
aku nk kenit hidup ngan aku
smpai aku mati


tu je yg aku nak