Isnin, 19 Julai 2010

trip ke ganu...

kali ni trip aku ke ganu UMAH teng....
ni je la mase aku nk jalan2 ...pas ni dh ade keje...maseng sume sebok ngan komitmen...
aku , teng bertolak khamis mlm.....dihantar oleh dd n we...
sedih tibe2 mase ni...huhuh
naik bus sani dok atas (cuak gile) tp bus gerak perlahan gak la....
bertolak kul 9 tp smpai kul 4 lebeh....
so thumbs up tok sani express....

kali ni nye melancong xde gamba ok!
hahahah aku mls pkai kamere aku sbb hp aku penuh ngan gamba poyo abg je
smpai rosak kamere aku (tipu je)

jumaat pg......mak teng (cik ti) yg kejut subuh (wat malu je)
pastu aku smbung tido smpai la dorg kejut nk g tolong2 kenduri tahlil sedare teng mlm tu
mlm..........kenduri tahlil simple....ramai gak yg dtg
yg pentingnye dh lame aku xmkn nasi dagang ganu.........
sedap mcm biase la kn.....

balik tahlil aku aku tido jap....pastu aku berjaga sbb nk tggu we n abg lak smpai ganu
smpai ganu......kami mkn skit n pas je subuh kami g mandi pantai
seyesly aku dh lame sgt ngidam nk mandi pantai!
kami smpai je pantai.......gelap lg ...hahah semangat nk mampos
aku xbrani nk turun awal sbb aku takot obor2....sbb xnmpk...gelap lg
adek2 teng fahmi n fitri dh terjun dulu............
abg n we terjun gak..............
cik ti awal2 lg xkasi aku trun pantai ....derhaka nye pasai aku trun gak
teng ngan cik ti tgk je kami mandi

sekali aku cecah ke pantai aku rase mcm ade aura serap kt bdn aku
aarrghhhhh..............yeah yeah yeah............mcm dugong aku kt tempat cetek
pastu aku join dorg kt tmpt dalam skit
kami main2...........n ABG telah kalah n berjanji nk blanje kami KFC...hot n spicy DENESOR!
hahahahhahahha

pastu kami balik awal sbb ade pertandingan memancing lak!
kaco tol
kalo x aku mandi smpai tgh hari!
balik2 sume tido
tgh hari cadang nk jumpe naimah kt KT....
tp sume tido n naimah xreply msg (mayb die tido gak)
baiklah xjd nk jln2 aritu down gile
ptg skit...........kwn2 teng dtg....aku kenal yan je...lina n lupe lak name sowi heheheh
aku jumpe yan je terus kami .....sebut anyeonggg!!!!
hahahahhaha korean sgt2!
b4 dorg dtg kami gelak separuh mati tgk gamba teng mase kecik!
klako nk mampos
slalu org ckp.....kalo mase kecik kite comot...dh besa mesti kite cantek...
aku percaye ngan kate2 tu bile tgk muke teng skung!
dulu......ah berg...skung die fatin elina.....
ptg tu kami g teluk bidara.......ke pantai bidara??
xingat
tp tempat die sgt2 besh
tp kami xmandi............T______T

aku lak semangat bwk hp ngan ketam magnet nk suh abg wat tarian ketam
malangnye ramai org
so xjd.........damn!

kami balik n rehat
tu je la.....

perjalanan balik pon penuh gelak ketawa...........
sumpah aku ckp....
aku dok ngan dorg.......asyek gelak je
lg2 lawak abg mcm harem
smpai je.......b4 aku balik umah aku ...kami g umah abg kt tmn melati
mkn pulut durian (sedap gile)

seyesly.............aku heaven gile even xg byk tempat pon
cukuplah aku kenal mak ayah n adek2 teng yg gile2 gak.....
cukuplah aku ngan dorg.......lawak gile nk mampos
aku akn windu waktu ni smpai aku mati!




p/s: abg raje oi....................kami sapot ko masuk rancangan jgn lupe lirik....sy yakin sy mmg pilih ni aznil ( gaya fondan yg slalu aku buat tu)

tiap kali nmpk sarjan TENG sila angkat tabik!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! sarjan keroro! (ni kami je yg tahu org lain xyah tau)

Selasa, 13 Julai 2010

PERANG DEKTAR UKM

aku xtau la U lain ade x perang2 ni
hehhehehehheh
tp bg aku
ni la uniknye UKM
perang dektar dulunye HARAM..............
bile HARAM..........makin sonok la kami
tp skung kurg besh sbb dh makin HALAL

baiklah aku cite k
tiap2 tahun minggu menyambut pelajar2 baru yg paling ditggu oleh semua org
lg2 akak2 n abg2 PC......(pemudahcara ye ukm bm ok @ fasilitator)
so seminggu MMP tu selepas 5 hr diseksa.....
di dektar mengadakan MALAM PERCIKAN SENI UKM dr artis2 ukm....huhuhu
ade la tarian sume...sketsa ...nyanyian...dan mlm tu akan diumumkan juara tahunan mmp
biasenye name KKM( kolej keris mas) naik....cume 2009 je KTSN menang
dlm dektar tu ....ade kolej2 lain...
KIY, BURHAN, KAJAI, ZAABA, KKM, KTSN, KTHO, KDO, IBU ZAIN...n ade lg la....

so skung ni mmg xdinafikan....tiap2 tahun musuh ketat KKM adalah zaaba ngan KAJAI....
so dlm dektar tu ......sgt2 besh bile kolej masing2 lawan cheers dorg....... mcm2 cheers tiap2 tahun.....mmg gamat sgt suasana dlm dektar tu
hanya yg merasa saja yg merasakan nikmat tu sgt2 indah..............

so bile abes je...........mlm percikan seni........bile abes sume nari2....bile abes sume tentatif
sume kolej digesa keluar dr DEKTAR......
masa inilah kita akan meneruskan 1 tradisi bdk2 ukm sejak dulu lg........
kolej mane yg kuar plg lewat tu akan disegani.............
ego kami KKM xpernah luntur........
xkesah la bus dh tggl kami n terpaksa berjalan kaki ke KKM .....
maruah ini xleh tercalar!!!!!!!!!!! MALU

kalo dulu.........zaaba akan keluar awal.....sbb dorg terpaksa naik bus....sbb kolej dorg sgt jauh berbanding KKM.....dulu mmg la kene buli je zaaba. Tp skung sejak 2008 zaaba makin kuat....n dorg pon mahu mengembalikan maruah dorg yg tercalar tu hehhehe (ayat xleh bla)
apabila tepat kul 12.....kolej2 lain masih bersorak.......tok pertahankn kolej maseng2...LAMPU DEKTAR akan ditutup...........mase ni......mase yg plg besh......mkin kuat sorakan....bdk2....yg bersorak smpai dh xterkawal..........pc2 pon dh naik gile.......sume org dlm dektar mase tu sume dh naik gile

semangat kekolejan tu semakin membara smpai tahap nk gadoh2 pon ade
tu la yg beshnye

kalo dulu 2008, perang ini maseh HARAM....maka pak guard n mak guard akan masuk ke dlm DEKTAR n halau2 kami.....ade yg pc2 kene tarik.......kene masuk wisma aman smpai....ade yg bdk2 kene tengking..........." kuar la weh......korg dtg ukm nk blaja bkn nk perang2"

klako2.........hahahha pak guard pon smpai penat2 nk lawan kami.....bdk2 bru......takot la...ketakotan tu xhalang dr kami bersorak2.....lantak la....mmg besh gile

tp sejak 2009, pak guard dh xmasuk cmpur .....org atasan pon rase mende mcm ni besh..........so xde la halau2 dh.........so makin tahun...makin kurg keseronokan itu. Dr pemerhatian aku....tahun 2008 the besh la ....aku jd pc...n kene tahan ngan pak guard rase mcm adventure sgt2.....pas halangan dlm dektar.........bdk KKM terpaksa berhadapan ngan bdk KAJAI....mereka akan tggu kami lalu dpn kolej mereka akan kami akan berlawan sorak skali lg.....
mmg gile!!!!!!!!!! tp tu setahun sekali jah!

tahun ni 2010........ttp besh sbb bdk2 sgt2 bersemangat....tahun ni aku dh jd pc dh...MANTAN pula....maka secara haram juga menyeludup masuk........aku sgt2 windu tyme aku jd pc.......
tu one of the besh moment kt ukm.......aku takot aku leh g tahun dpn dh.....sedih gile
mase aritu aku dok dpn (dr pentas) tgk bdk2 ni bersorak......aku rase sebak gile sbb aku rase aku xleh dh tgk mcm ni tahun dpn.......ye la sume org ade haluan maseng2....aku rase mcm nk jd pelajar ukm je...........lg....sedih sbb pas ni xleh slalu jumpe n lepak2 ngan kwn2.........aku sedih n emo gile la....

mmg kehidupan aku kt ukm mmg yg paling besh la dlm hidup aku........sek rendah aku kene buli je....sek men....bz study....matrik lagi la boring study je,.....UKM tempat aku study n main2....sgt2 sonok........mase ni la aku jd manusia....kt ukm la aku buat ape yg aku suke...dpt kwn2 yg gile2 mcm aku.......sume sonok....

MMP 2010.....

sian kami....dok sini merempat cmni je la
huhuhuhuh

kt sini lah aku n yg lain dok usha dorg bersorak.........dulu senior aku yg dok sini tgk dr jauh......kini aku lak dok sini usha dr jauh .........sebak gile aku


MMP 2009

tgk muke pojoe mase ni aku terkejut ok
ahhahahaha

klako gile...mase ni promote kelab2...tibe liz....wat kelab ...jaksa underground sure stay KKM...celake sgt klako nk mampos aku gelak mase ni mcm org gile....

diva fadzil....mase ni bdk teater ramai gile yg berbakat...........xmenyesal aku tarik dorg mase ni

mase ni audio n teknikel bkn kt konti so aku kawal audio di bwh.....

epy busuk............tido mcm harem


hahahha 2010 bdk ni jd pc ok....hahahhaha

klako gile shahril kt mane2 pon die leh tido........sume pc2 penat smpai tetido kt mane2 je

tahun2 pas ni la tempat "port" kami pc2 lepak bile ade ceramah kt dewan....mase ni la pc2 tido n ade yg wat dajjal gelak2..........
tp 2010..........aku sgt terkejut sbb xde pc pon lepak gini....bgus la...hehehhe

kerol ni terencat pe!

tgk shahril tdo kt mane2 pon leh....kejap je nk bg die tdo...


yg tgh2 tu paddiyappa peru ok!!!!!


adam



MMP 2008

bg aku MMP 2008 plg besh sbb taiko2 ramai.............
mmg besh gile
sbb pc2 pon ramai diantara kwn2 aku...
n mase ni la aku kenal bdk2 kere ni....apan arai dan

dulu di bilik gerakan ,,,mmg bersepah laki pmpn tdo disitu....
kami disuruh berjaga.....tp ade yg tdo hehehhe

dulu makanan kami yg bungkus....pc2 yg tolong bungkus sendiri....sgt2 penat...
bkn bdk jamuan je buat mende ni....pc2 lain pon tolong....syukur la korg....syukur skung pc2 leh fokus keje dorg sbb sume dh tersedia bungkus .....



kitorg main uno la...main kad kt bilik gerakan....mende2 mcm ni la leh wat kami pc2 mcm org gile


bdk2 teater mase ni mmmg beshhhh

sarfa @ janggut

dan @ fuyol @ singe @ afdan

tiap2 tahun aku lepak kt konti sbb aku xsuke trun bwh semak2.....ngan bdk2
2010 tahun last aku tolong kt konti.........tiada lg tahun dpn :(


mase post mortem ....aku tido!!!!!


alang berjanji ngan bdk2....kami menang sukan die botak kepala....
hambek ko!

jaksa mase ni sgt2 besh....sume otai2.....sume taiko2



mase ni kim boon sorg je jaksa plg ensem

manje ye adek
mcm harem

ni lah geng pc terbaik yg the beshhhhhhhhhhhhhhh
aku sgt windu mase ini.....


p/s : asal MC mlm percikan seni xmakeup langsung ye.....hahaha klako........kajai tahun ni xbalik awal... mcm tahun pas....so tahun ni yg stay perang smpai abes KIY BURHAN KAJAI.....ZAABA bla awal.......KKM....cukuplah sekadar ZAABA kalah......hehhehe

mimpi yg berulang2

aku ade satu mimpi ni
berulang2, tp xde la berturut2
tp slalu gak la.......smpai aku ingat aku pernah mimpi mende yg sama

kamis ni aku nk g ganu
aku dh lame mengidam nk g umah teng sbb umah die tepi pantai
so aku sgt2 la seronok
sbb aku mmg suke air....(jgn ckp aku badak air ok)
aku kalo mandi sg ke mandi laut ke berjam2 pon xpe
hehehehhehhehe


so aku mimpi yg same ni
mimpi hantu
aku ni pelarian (xtau sbb pe)
aku ngan 2 3 kwn aku lari dr satu mende ni
n aku g pangkor ..........aku ingt sgt
aku naik feri.......lari2....selamatkn diri
n aku sempat beli gule2 kesukaan aku lolipop


bile aku dh smpai kt pangkor
aku mandi2
naik banana boat


aku ingt lg air laut tu sgt la biru
pastu pas mandi aku lepak tepi tunggul kayu tepi pantai
but aku dpti ade serpihan kayu lain kt tepi kayu yg aku sandar tu
aku kene pulangkan serpihan kayu tu kt kayu yg asal............
kalo x aku kene ikot smpai aku balik
byk lak tu........

aku suh kwn aku temankn
n mcm2 aku jumpe mase nk pulangkan serpihan kayu
(baru aku prasan mcm dlm game cr brg hilang DAMN)

dh selesai tugas aku tu
aku balik g singgah umah kwn aku
aku kan perlarian xleh tempah hotel
aku singgah umah kwn aku mkn mcm2 n air oren


pastu smbung balik aku kene keja ngan sape tah
tembak2 aku............mase tu lari sgt lmbt....tensen aku
slow motion nk mampos
penat gile aku lari
yg aku ingt aku lari kt kwsan perumahan

pastu aku bgun...........kul 330 ptg....
dh la aku puase.........bgun lmbt......mahkruh je..........
aku prasan aku dh mimpi byk kali mimpi ni

mayb aku xsaba sgt g mandi pntai

dlm mggu ni je
aku dh byk kali aku mimpi mandi pantai
ade satu hari

aku pening gile
aku wat solat sunat pg hari tu...........
pastu aku tido
aku dpt mimpi
aku jumpe laki rambut pnjang....mulut die sumbing but die dh jahit....yg kagumnye aku
aku nmpk die sgt la ensem..........aku nmpk die pakai suar pendek but takat lutut lg la
die xpkai bju n sgt taff.......die lari2 kt pantai.....aku yg dalam air laut ni terpegun tgk laki tu n aku tersedar dr mimpi

aku sedar kul 1230 tgh hari
aku dh cuak dh................
die jodoh aku ke
laki sumbing tu ape maksud die
n aku rase kalo aku jumpe laki tu aku akan cam die
jelas gak la muke die

pastu mak aku ckp......kalo dh bgun tgh hari mimpi mende tu
hahahahhahah
baiklah :(

khayalan jah
aku mmg cmni kalo mimpi.........aku slalu terpengaruh ngan mimpi aku
kdg2 aku nk sgt jumpe org yg leh bc mimpi aku
aku slalu ingt mimpi aku

Jumaat, 2 Julai 2010

1st interview....

1 julai 2010

disease control executive (vet)
1st interview keje dalam hidup aku (sedih gile)
yela kwn2 aku ramai yg dh keje n g byk interview

1st bile dpt phone call....terus on9 bukak ym...
ym kak leha....( penasehat pertama ).......
glabah nk mampos aku
thanks kak leha....
aku usha syarikat GOTANI tu
ladang die kt perak....n9....kedah
jauh gile
aku dh mmg berat hati dah
n aku mmg dh niat aku xberharap sgt dpt keje ni
tp kalo dpt naye la

sbb b4 ni.....ade org offer aku keje zoo melake zoology
but aku pikir jauh n aku xde kete lg
so aku pikir aku nk keje kt selangor dulu la


pastu...aku bgtau teng didi cikin sha n fanau...
dorg lah yg byk tolong hilangkn gabra aku

baiklah..........

mcm2 la yg die tanye mase interview tu
pastu aku pelik nape die asyek mention ayam je
tanye sume pasai penyakit ayam....aku ingt skit2 mase blaja parasitology...
padahal byk lg haiwan die bela...pastu die ckp....
keje kt ladang tu xde senior.....ade bape2 assisstant jah nnti
so mase tu muke aku dh lain mcm.....
aku jwb je la....bantai............

yg terkejut....kosmate aku pon apply gak
n result tu smlm gak....
aku xdpt......but kwn aku dpt....
xpe la
aku sgt lege aku xdpt...............
kalo x.......................................aku kene dok ladang dorg.....
alhamdulillah sgt2 aku xdpt keje tu
n aku doa aku dpt keje lg elok dr ape yg die offer aku smlm....
n yg pntg buat mase skung aku mampu keje kt selangor je.....

aku xnk berjauhan dgn..................................
huhuhuhuhuh

ya Allah murahkanlah rejeki hambaMu ini.....amin