Selasa, 30 November 2010

KO BUAT AKU JD ORG KEJAM....KO YG BERDOSE!

video


seyes aku gelak gile BABI....
aku tgk berpuluh2 kali setakat ini.....
aku bangge gelak kn org ni....
video ni aku tgk kt blog KAPAN SENGET SENGAL

sebenarnye ni video sedih.....
nape aku gelak???
SBB....AKU XPENAH TGK ORG NANGES MCM NI!!!!!!!


* NOTA BIAWAK*
-aku kejam ke??? tp nk wat gane mmg lawak gile bavi
-aku down gile arini sbb keje berlambak nk mampos.....kini aku phm nape ayah aku penat....kalo ayah aku nanges mcm ni...mmg aku gelak gak!

Sabtu, 27 November 2010

KALO LAKI MANDI LAME....DIA BUAT APE???

video




Aku tau mesti dah ramai tgk video ni!!!!!!!

ini kisah benar....kali ni aku xreka2 cite ....ni segment KEBENARAN

aku balik dari keje.......smpai umah 630 ptg.....aku ni bekejo nk semayang asar.....balik2....adek aku (YANG SEAN KINGSTON TU) mandi....so aku layan la tv.....jap...aku ingat kejap.........lame la pulak kn...so aku decide ambek air solat kt tandas la...(tandas n bilik mandi lain ok)....so pas solat aku tgk la tv......tgh2 lepak tgk tv....tgk jam...nk dekat 730 ptg.....mgrb dh lame dh......pastu aku dgr bilik mandi tu berhujan lg......

pastu mak aku kuar dari bilik dengan telekong die........

WOI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! KAMU MAIN KO** KE???? KAMU JGN MELAMPAU!!!!!!!!!!!!!!!!!!

pastu aku batu hapi....

WOI!!!!!!!!!!!!!!!!!!! DER......NK MAIN KO** PON......TGGU LA MLM2.......NI MAGHRIB KOT!!!!!!!!!!!!!!

kalo nak tau setiap kali die mandi....kami akan jerit mende yg same

xpon kami akan jerit

WOI.............NK TGGU SAMPAI ANU PANJANG??? KEMBANG???

aku mmg pelik ngan budak sekor ni.....die je sorg makhluk (dulu kitorg pggil die babi jadian)
mmg istimewa bdk ni......


org lain mmg mandi cepat je,....kalo pmpn mandi lame aku xkesah langsung!!!!!.......pmpn biasa la kan.....mau wangi mau sental2 daki2.....tp kalo laki biasenye kite TGK n DGR....dorg mandi kejap gile....

so.....musykil lak aku ADEK AKU SEAN KINGSTON tu pondan ke???? nk kate sental daki.....aku tgk berkepuk ketiak ngan kulapuk....hama....sengkenit....kutu babi....sume ade.....

haaaaaaaaaaaaaaa 
cube teke sendiri die buat ape mandi lame2......


* nota biawak*

sowi la kalo entri ni agak lucah...kotor....tp hati aku suci n bersih je mase taip entri ni

"CONTEST GAMBAR PALING CHILL !!"


 "HOT STUFF!!!!!!!"

Disebabkan minggu ni aku sakit bontot.....so aku buat tema entri aku minggu ni sume pasai bontot la....
emmm ok.......mcm kurang kesopanan la bile aku ckp bontot2 ni...ok2 aku sebut punggung la....
tp penat la taip penuh2 ni adoiiiiiiiii
aku suke warne coklat...hitam...merah...*aku xphm nape idati tanye suke wane pe*

IDATI teman blogger aku yg paling besh ni........ni tagged aku suh join contest die....
aku join ni sbb aku mmg suke theme contest die....sbb aku mmg suke ber CHILL chill ni....
aku kan suke berSOSIAL.......sejak akhir2 ni je....aku jarang bersosial....huhuh

sumpah senang gile entri ni....xyah nk explain gamba yg kite letak pon....
just letak gamba...buat tagline gamba n buat link ke blog IDATI
tu je!!!!!!!!!!!!! adoiii 
sbb tu aku join


Jumaat, 19 November 2010

BUKAN "cinta syyhh" TP "cinta prooottt" versi nadey

Panas..panas...aku mmg panas.....(gelek dangdut) ....Cerita dibawah rekaan semata MMG ADE KENE MENGENE NGAN ORG YG HIDUP ataupun mati.




**********************************************
Tiga hari lagi nak Hari Raya Qurban....nadey pulang ke kampung Gombak (dari oversea ni) menaiki bas ekspres setelah selamat mendarat di Lapangan Terbang Kuantan. Laju betol bas SANI EKPRESS ni....dah la malam....mmg terer la .........tibe-tibe....dan dan je cakap pakcik ni terer.....bas kami kemalangan.......Alhamdulillah semua selamat....tetapi ade seorang penumpang belakang aku tersepit kaki nya dek derana momentum kemalangan + momentum aku pada kerusi yang aku duduki....tersepit la kene kaki die.....

Dalam gelap, aku membantu lelaki itu keluar dari tempat tersepit tu . Dengan kebidangan badan aku yang agak sasa ni....aku mematahkan kerusi dengan sepenuh tenaga aku....akhirnya lelaki tu berjaya dilepaskan namum.....dia tidak mampu untuk berdiri dan berjalan.....alamak!!!!!!!!!! Sekali lagi aku menggunakan kederat PEREMPUAN aku untuk mengendong lelaki tersebut.....ye la.....dah tadi aku dh gune tenaga aku nk patahkan kerusi skung kene angkat org lak....so aku angkat laki tu sampai TERKENTUT-KENTUT.....mampos la bau busuk ke hape sbb aku baru pas makan nasi ngan sambal belacan tadi.......aku dh xkesah dan tak malu dh.........may die xdgr kot....kihkihkih

Setelah semua selamat...lelaki itu menaiki ambulan.....aku xikot la...sebab aku ok je...cume penat je....aku tepon family aku datang mengambil aku dengan penuh kesyukuran. 

"Alllahhhuakbar Alllahhhhhhuakbar Alllahuakbar.........." takbir sudah............yeyeyeyyeye sok raye..Mate aku pedih sebab ayah aku bakar lemang blakang umah....ibu pula sibuk buat rendang......aku sibuk tgk katun tp mate berair......ASAP penuh rumah.....adik-adik aku tah mane menghilang.......Pada malam raya tu aku bermimpi bahawa ada naga emas datang kerumah aku....

Keesokkan hari ....semua pergi melapah...aku macam biasa la dok umah tgk katun....n tggu jiran - jiran hantar makanan. Tibe-tibe ade sebuah kete parking betul-betul depan umah aku....aku sarung tudung...aku keluar...

lelaki: Assalamualaikum.....ini rumah saudari nadey ka??
Nadey: ya saya mengapa???
lelaki: ingat saya???
Nadey: .................................................
Lelaki: awak yang selamatkan saya kemalangan tempoh hari...saya lah
Nadey: ooooooooooooo saya ingat....Kaki awak ok???
Lelaki: oohhh ok...cume retak je...ni bersimen siket je???

Tanpa pengetahuan family aku....aku bawak masuk die dalam umah...layan mcm layan tetamu time hari raye...........(aku lupe bgtau family aku)....syok2 berbual...........dan aku baru tau yang die ni...ensem gak...huhuhu and plus.....RUPENYE DIA ANAK RAJA (negeri dirahsiakan....)..dia naik bas aritu sbb dia travel satu malaysia sorg2....huhuhuhuhu

WOW......................WOW............................WOW

Sejak tu kami bercinta lah.....sejak dari aritu nadey telah memohon kerja di Gombak....dengan harapan tidak mahu berjauhan ngan cinta hatinya.....mcm biase setiap minggu kami g berdating......tup tap tup tap....dan setahun rupanya....

Suatu hari....kecohnya ttg "cinta syyhh" antara uncleseekers dengan permaisuri Aishah.......tibe-tibe kami cuak jikalau cinta kami menjadi kecoh seperti mereka......

Nadey: Abg.....kalo dorg ni cinta syyhhh....kita cinta ape bang???
PAKWE ANAK RAJA: kite ...................cinta prootttt!!!
Nadey : nape prooot~~
PAKWE ANAK RAJA: sebab abg mula jatuh cinta ngan awak mase awak terkentut-kentut angkat abg keluar dari bas dulu.............awak sampai teran habis-habisan tenaga awak......tok selamatkan abg
Nadey: demssssssssssssssssss............abg dengar ke??
PAKWE ANAK RAJA: dengar la.........kuat gile ...ingat bunyi letupan bas tp sekali ade bau belacan da.....so tau la mane punca bunyian tu kihkihkihkih
Nadey: demsssssssss ....sumpah malu......demsssssssssssssssssss!!!!!!!!!!!



*********************************************


smuge berbahagia....cpt2 kawen k! hhihihii




psst : mase aku mereka cerite ni aku tergelak sorg2.....perghhhhhhhhhhh kalo betul ade .....mmg ALAMAKKKKKKKKKKKKKKKKKKK.......................................kihkihkihkihkih.......report tok minggu ni.............keje banyak gile ....aku asyik duduk je sampai sakit tulang tongkeng....(tulang buntut)....eh.....duduk sampai sakit tulang buntut???? lemak kt bontot aku berkurangan ke????? kihkihkihkih

pasai cinta syyhh dorg ni............aku malas nk komen sbb sume yg aku tgk....mmg ramai yg kate bende buruk termasuk aku....so aku malas la cemari blog aku ngan bende buruk....cum aku nk ckp........kalo dh jodoh kan....nk buat cmne....aku xkesah org lain pon xkesah....tp jgn la tulis dalam blog ttg aib skandel...kan dh populer kihkihkihkih mcm cite nujum pak belalang da........... ahli nujum ubati anak raja.....then kawen kihkihkihkih tp ahli nujum tu sebenarnyeee..............

Jumaat, 12 November 2010

AKU BUKAN SHJ OBES MALAH OBSES!!!!!

 Aku xnk tanye APE MAKSUD OBES @ OBESITI dan juga APE MAKSUD OBSES
sbb sume tau ape maksud die...
2 perkataan yang yang berbeza maksudnya TETAPI hampir same bunyi sebutannya




Ok memandangkan aku ni suke cite happy ending....so aku cite kisah SEDIH/BURUK/BANGANG/TOLOL/SAMDUL/TAHHI
dulu...

Sejak2 aku dh keje ni....aku g keje pakai la bju kurung dulu....sbb skung keje aku study ubat2 n translate ubat2 dalam bahasa yang mudah sangat iaitu BAHASA MELAYU....bile aku dh mule keluar buat keje sebenar aku.....bru la pkai seluar ye.....ade yg tanye aku keje pe....jawapannye vet. assistant je....tp syukur sangat2 la skung ni ...xpe aku akan usehe sampai la aku boleh diketegorikan sbgai zoologist!! amin....(alamak dh lari tajuk)

Ok sambung....pastu aku ni ari2.....bukak almari mak aku....(sbb aku xde byk bju kurung....bju mak aku....tu baju aku......ahahhahahaha) ari2 aku dok termenung depan almari bju mak aku yg lawa tu.....
aku tgk la bju2 yg aku pkai mase matrik dulu.....bju form 5 aku....baju aku 1st year kt ukm....
dengan harapan kali ni nk pkai bju aku lak...asyek2 bju ibu je
dengan happynye.....ambek salah satu bju....gosok dengan girang smbil bernyanyi2.....
pastu lagi 30 min nk masuk opis..aku sarung la bju dengan pantas mengelakkan keluarnya peluh2 ketiak!!


TIBE2......SENDAT!!!!!!!!!! KAIN SENDAT...
nk duduk sure tertetas bebenang ye.....tibe2 aku tgk cermin....rupenye dada aku sangat sasa...tegap....mantap.......asli.....berlemak!!!!!!!
damn!!!!!! 

terpakse la aku mengambil bju ibuku........uwaaaaaaaaaaaaaa sendattttt celake!!!!!!!
tu la doktor kate jgn makan nasi.....aku kurangkan kuantiti je...
(aku tipu sebenanye aku mkn byk dengan alasan keje penat)

ok tammat 
**********************************************************

OBSES!!!!!!!!!!!!!!!!
Aku prasan dari dulu lagi aku ade satu "KELEBIHAN"
kalo aku suke seseorang aku akan terlampau OBES eh bukan ...
OBSES ....seyes doh aku tau kelebihan aku ni memudaratkan 
contoh ye.....dulu...mase sek men....aku suke sorg laki 
aku gadoh terok gile kot dulu ngan die....sejak f2...aku mmg annoying gile ngan die....die pon same
pastu aku dapat 1 mimpi.....sebenarnye laki yg aku suke tu suke kt aku gak....n die mintak maaf sbb slalu cari gaduh ngan aku........sejak tu aku suke gile ngan die smpai la aku berumur 20 tahun...7 tahun aku still suke die...tiap2 tahun aku ingt beday die...8.8.88.....ha...

ok tu kisah sejarah realiti life aku....


pastu.....aku suke tgk cite korea ....aku OBSES ngan LEE DONG WOOK....
sampai aku jumpe kwn kepada kawan aku.....muke sebijik gile mcm LEE DONG WOOK...
aku plak dh sangap kt die.....smpai xleh bercakap...xleh pandang muke die lame2...sbb aku rase cm die betol2 LEE DONG WOOK......sumpah malu2....

ok skung kurang dah...sbb aku dh janji ngan die xkn buat prangai gile dh....


skung aku cari org lain...bukan cari ....rasenye jodoh!!!
ehehhehe nk jugak sebut jodoh tu
aku mmg dh lame suke ADI PUTRA a.k.a LAKI AKU
tp sejak aku dok tgk cite CHINTA......adoi..........aku mmg dh gile
aku tgk dr episod awal....time LAKI AKU bawak watak amar....rambut die panjang...badan ketak2.....
n ajaibnye......aku nampak muke aku dalam cite chinta.,...muke fasha aku xnmpk ok.!!!! tp aku xMENYUNDAL LA.......part romantik ngan amar je aku nmpk muke aku dalam cite tu...

Amar protect aku....AKU KAN PEREMPUAN LEMAH....ayu...lembut...perlukan bodyguard sbb sume lelaki gile2kan aku....hish susah la hidup jd cantek mcm aku ni.....pastu amar pon cintakan aku juga....asihhhhhh mmg syurge idaman sungguh!!!!!!!!!! 

pastu bile aku xtgk cite tu pon.....aku pejam mate ..makan...mandi...tido sume nampak muke amar.....
pastu aku gelak sorg2....aku sengih sorg2....
perghhhhh aku pikir2...ni dh parah ni....mcm org bercinta lak.....
damn......

aku kene kawen cpt ni!!!!!!!!!!


psst : entri panjang ni adalah dari 2 entri yg berbeza tp disatukan sbb dapat tajuk entri kali ni....mantap! 

Khamis, 11 November 2010

PONTI ANAK REMAJA BAJET MCM CITE TWILIGHT??? WADEPARK!!



KALO KORG BACE ENTRI AKU YG LEPAS....LINK YG ATAS NI.....
AKU PUNYE LA PUJI CITE NI....SBB AKU SUKE SANGAT JALAN CITE DIE.....
ALEH2.....KT ASTRO RIA ADE LAK YG SERIES PUNYE.....

OK FINE....KALO YG SERIES SURE BORING....XMACAM YG MOVIE NYE....
TP TGK GAK CITE KAN......
SO AKU TRY LA TGK ARITU.............

TIBE2.......LIYANA JASMAY NI.....CKP....
awak ni la yang hisap darah org tu kan????

PASTU LAKI PONTIANAK NI CKP
eh bukan saya.....tp ade org lain yg jenis mcm saya yang makan darah manusia!!!!!!!!

WADDEHELLLLLLLLLL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
asal tetibe aku rase cite die dr yg movie sgt2 lari.....

BAJET CITE TWILIGHT LA????? PASTU SI LIYANA TU BELLA???? HERO TD TU EDWARD LA???? MMG SETAN LA...................

YG PALING PENTING??? SAPE A.K.A JACOB???? 
AKU MMG MENYUMPAH SERANAH SAMPAI AKU TAIP ENTRI NI HURUP BESA.....
AKU TERUS LOYA....TUTUP TV LAYAN CITE LAKI AKU....'CHINTA'

SO APE YG AKU NK CKP SEBAGAI SEORANG PEMINAT CERITA MELAYU???
JALAN CERITA AWAL.....SUMPAH DH BESHHHHH......MMG ADE VERSI KEMELAYUAN...
PONTIANAK PEREMPUAN JE.....KENE PAKU....SUME...

TP BILE ADE PONTIANAK LELAKI....AKU RASE TU BUKAN MELAYU!!!!!!!!!
AKU SGT2 KECIWA NGAN CITE ORG MELAYU YG CIPLAK IDEA ORG PUTIH.....ADOIII BODOH LAH.......AKU KELIRU NI MELAYU KE PUYU???? PUTIH + MELAYU= PUYU!


AKU PIKIR GAK....MITOS PONTIANAK...KAN...PMPN YANG MATI SEMASE MELAHIRKAN ANAK....SO KALO ADE PONTIANAK LELAKI MCM MANE TU????? OH LUPE......BIASE LA TU.........SKUNG KAN DH "CANGGEH"


psst : biasenye kalo dh cite bersiri...mmg susah nk cari cite yg besh.......kalo harry potter bersiri...besh gak kan!!!!!!! adoi......seb baik aku xsawan tgk cite ponti tu mcm aku sawan tgk cite Aku dan Dia....eh silap kau dan aku *crdt to cikin aku xingat name cite setan tu*....(mila aril akem sume) shit terberak2 tercirit2 termuntah2....tersawan2 aku tgk cite tu

lg 1 ....sowi la aku dh lame xjenguk2 entri2 blog kwn2 sume.....sejak aku keje (padahal baru 4 hari)....aku balik trus mandi....n mampu layan movie je....bile aku dh biase penat nnti aku rajin la update blog mcm dulu....hihihih sebenarnye aku ade 4 entri yg belom di update....top-up kan....huhuhuhuh

Isnin, 1 November 2010

CIK MELUR MENANG PERTANDINGAN MEMANCING!!!!

Rutin Sabtu mcm besa 2 org separuh umur ini akan bergegas ke pasar xpon ...mkn cepat2.....
SBB APE???????
sbb dorg nk g mancing!!!!!!!!
 Tu je la hobi n keje dorg....dh tue2 kan...byk sgt mase kn....kdg2 xcukup sabtu ahad g mancing...mlm2 weekday pon dorg HILANG g mancing!! ade je ayah aku ambek cuti sbb nk g mancing
TAKSUB HOBI...

Kalo dulu susah gile nk dpt ikan....sejak ibu ayah buat resipi dedak mereka......
setiap kali mancing mesti dpt ikan...MESTI!!!!!!!!!!
pastu besa2 lak tu....AKU DH LALI TGK IKAN BESO2...

Paling slalu sgt dpt ikan siakap....beso2...ikan kolam....dorg ni mancing stu je...dh jarang dh cr lubuk....

OK...cerite ahad lepas...30 OKT 2010...
b4 ibu g mancing die ckp....doakan ibu dpt adiah arini
perghhhh dgn harapan!

Balik je tgh hari ....pas aku terjerit2 tgk 4 movie hantu......ibu masuk umah bawak HAMPER!!!!!!!!!
pastu ikan siakap die!!!!!!! DAMNNNN..........MOLOT IBU AKU MAHSIN!!!!!!!!!!
(nmpk x ade kelibat bju hijau kt blkang ibu aku??? tu ayah...die bajet die kecik dok blakang ibu...last2 bontot puing!!! kantoi!!!)


Ayah aku bebel sorg2 sbb die xdpt ape2.....slalu gtu....MAK AKU YG DPT IKAN....ayah aku JARANG dpt ikan berbanding ibu ye!!!!!!!! hebat cik melur ni!!!!!!!!


CIK MELUR...kate eh gamba kami kt pintu xlawa....die suh ayah aku (bujang dude) ambek gamba die lagi....paling xtahan.....depan tandas lak tu kan...terbaik!!!!!!!!!! bau tandas hampir same ngan bau ikan siakap tu mase ni !!!!!!!!!!!!



pssst : 

1)ibu aku sgt2 suke bergamba posing sorg2.....aku ngan adek2 aku tgk gamba2 die nk sawan bavi ok!!!!!! tu la keistimewaan CIK MELUR!!!!!!!!!!!!!!

2) Hamper tu ibu yg punye sbb die yg menang tp ayah aku bwk hamper tu share ngan kwn2 die.....mak aku bwk balik cornflake ngan coklat 2 bungkus kecik je tok aku!!!!!!! xleh bla kan....muke ibu pasrah je.....