Isnin, 30 Januari 2012

TEN BROTHER CHINESE MOVIE!!!!!!!!!!


Ten Brothers
Ingat tak cerite cina ni??????? cite ni antara cite2 yang aku ingat........
Kisah sepasang suami isteri yang hidup miskin selepas kematian ayahnya (mak tiri songlap duit) selepas tu dia mendiami sebuah rumah buruk yang mempunyai tanah yang sangat ajaib...tanah tu ko tanam la ape2 sure jadi beso.........sebab die tanam pisang (sebiji ye) tomato terung sume jadi beso2...........walauweh!!!!!!!!

 Dia ni bangang .....pastu dia rase kalau kepala dia besa dia akan pandai la so dia tanam kepala die....bahalul gak jadinya hehehe tapi kepala memang real weh aku gelak sorang tengok ni

Mak tiri die lak datang2 je tanam dade die dengan tanah ajaib tu....masalah tanam separuh je......hahahahah TETEK DIA BESAR SEBELAH LA.,....lawak nak mampos pastu anak di puji mak nampak cantek bila tengok dari kiri (dade kiri yang beso) huhuhu

Disebabkan ramai JELES ngan pasangan suami isteri tu dorang datang nak rampas gelang guli ajaib...yang boleh kabul semua permintaan.......so dalam kelam kabut bapak die telan 5 biji mak die telan 5 biji.... hambek ko laki bini beranak...gamba di atas anak suami dorg...
 Siu Lung ni kelebihan die kuat laa ape lagi,









Ni antara karakter yang besh dan lawak hahahahahahha

Aku tengok dia ni macam aku biase jumpe setakat ni aku tak cam lg...nanti aku dah cam....habes la orang tu kene ejek ngan aku hehehehhehehe



NOTA BIAWAK : Sorry ya aku skung hantu nak kumpol cite2 lame.......weeeeeeeeeeeeeee

Jumaat, 27 Januari 2012

FONG SAI YUK


Kenal tak dia ni??? DICKY CHEUNG.................dan dia adalah salah sorang LEGEND dalam hidup aku!!!!!! arrghhhhhhh die mmg besh la


FONG SAI YUK............seorang lelaki yang ensem n pandai kungfu......yang beshnye ...mak die yang ajar kungfu....bapak die ahli perniagaan jew........dengan prangai gile2 dua beranak tu ......n suke buat onar kat kampung membuatkan ayah die decide nak anta sekolah asrama kunun....saje nak jauhkan anak beranak tu ...lagipon dia rase die ayah yang loser sebab tak leh kawal anak sendiri.....

So bile die masuk sekolah tu barulah die jumpe kawan and awek dia........macam2 jadi........disebabkan die ni HERO........make banyak dugaan melandai dia.........actually macam2 boleh kite ambek teladan dari cite ni.........ikatan persahabatan dan ikatan ibu dan anak..........seyes touching weh


Yang paling besh........aksi2 stunt kebanyakkan dia yang buat sendiri...even berikat dengan tali ke...mayb dah PRO membuatkan orang tertipu n percaye die boleh terbang...kalo artis skung terbang goyang2 jew....... kungfu2 dia pon lincah........mg besh.....macam JACKY CHAN...kungfu lincah + LAWAK.......tu yang superb........

FONG SAI YUK ada dua.....drama mmg DICKY CHEUNG la...kalo movie.........JET LI PEGANG.......so lawak die tak setanding yang drama la.........

Kalau korang tengok NTV7 skung ade journey to the west kan??????? so banding la cite tu dengan cite WUKONG yang lame..........aku boleh bet.......ramai yang suke yang LAME........skung ni WUKONG dorg pakai muke palsu....cakap pon tak same ngan mulut....kaku....bajet lebih 3D........haram xbesh........even dulu aku rase lagi canggeh............arghhhhhhh aku benci WUKONG skung............ 

Sesape yang teringin tengok yang lame..........cari lah....n download sampai lebam kerana ia berbaloi.......Bagi orang yang menganggur macam aku........aku rase sangat2 berbaloi....sebab dapat mngubati hati aku yang lara ini..........hihihihih



NOTA BIAWAK : hobi aku mmg suke kumpol cite lame2 weeeeeeeeeeeeeeeee

SHAOLIN POPEY!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Zaman kanak-kanak aku, ayah aku ajar aku tengok cite kungfu!!! Aku ingat lagi setiap minggu ayah aku bawak ke kedai sewa tape kat SRI GOMBAK...aku masuk2 n sebut nombor 252525 so uncle cina tu senyum sudah tahu kami customer regular...

Kebanyakkan semua cerita yang disewa semuanya kungfu cina........sebab tu melarat sampai ke tua suke tengok kungfu cina....cite cine...cite korea...cite jepun! melayu pon minat gak tp koleksi dvd n dalam hard disk banyak cite orang bukan melayu!!!!

Dan salah satu cita yang aku nak reveal kali ni adalah shaolin popey!!!! Aku rase cite ni popular sebab budak kecik ni femes gile ok! dan bile aku post kat FB ramai je yang tau cite ni!
Ceritanya kisah kehidupan kat kuil.... dan yang pelik ade beberapa yang sami yangSENGAL kat dalam ni membuatkan life kat sane jadi best. Pagi-pagi bangun pas salah sorang kentut bau ubi.....tak pun kene ketuk kaw2......then gosok gigi cukur kapla untuk maintainkan botak tu......... macam gamba kat atas nak cukur guna parang macam sakit je so dorg decide cukur guna GIGI PALSU sifu tertua dorang....macam haram lawak die

 Ni la sifu yang kasi pinjam gigi palsu tu ahahhahahah


Dalam mane2 cite kungfu....fight back to school ke.....cite ni ke..... dorg panggil dia ni UNCLE TAT...dia ni tak yah cakap la lawak haram gile....dengan muke n prangai bodo2 aku suke orang tua ni.........kalau ade part sedih mcm dalam cite SIXTY MILLION DOLLAR MAN pon boleh buat aku nanges gak.....nanges gelak la....lawak gile
 Paling menarik aksi budak2 ni........sorang pandai kungfu sorang comel gile.......Life dorang mencabar sebab dorang vegetarian so tak leh makan ayam.....minum arak.....tp klako la bile dorang break the rules...ahhahahah
  Ok fine ni gambar mase dorg buat reunion ...masing2 dh besa....dah tak cute mcm dulu....cume Siu LOng nampak ensem :)

 I LOVE U WHEN U GET BOLD...................AND WEARING SAMI'S SUIT :)


So konklusi.....banyak cite dulu2 besh2.....yang lawak dorang melampaui batasan otak aku......kalau himpunan cite STEPHEN CHOW.....terlampau banyak aku nk bebel........so aku cite setakat ni jah!



NOTA BIAWAK : sampai skung ape2 cite kungfu.....ayah aku mintak je kt aku...best gak kalo bukak bisnes DVD tapi skung zaman makin maju.........sume tu dh kurang.....skung ni orang download je.........emmm bestnye menganggur!!!!!

Selasa, 3 Januari 2012

ZAMAN KEGELAPAN MENJELMA


Pernah tak alami kemurungan,,, seperti tiada masa depan,,, risau memanjang?????? dan sebagainya... Aku nak bagitau.........yang aku mengalami ZAMAN KEGELAPAN aku skung........

Aku bukan nak menunjuk tetapi hidup aku sebelum ni Allah SWT aturkan dengan sempurna........aku hanya mengikut dan tak pernah lari dari asalannya........

*************************************

1) Darjah 6 ...UPSR aku dapat result yg ok........dan aku rase aku suke SAINS
2) Tingkatan 5 PMR & SPM aku pon result yg ok........... mmg semua budak2 kelas aku tau yang aku nak jd doktor haiwan.......xpon Zoologist.........
3) Aku masuk matrikulasi dan result pon ok........... aku apply ZOOLOGY kt UKM.........dapat.......
4) Di UKM.......walaupon result aku xbagus........tp aku dapat grad dalam mase 3 tahun (ade je kawan2 aku yg lain extend......tp aku berjaya grad awal)............
5) Menganggur sekejap je.........rejeki datang tanpa diduga........1st job aku......vet assistant......walaupon keje die xsetanding dengan JAWATAN aku tp pengalaman tu ada.........
6) Sehari sebelum aku berhenti kerja di KM VET PHARM.........aku dpt keje kat PET LOVERS CENTRE sbgai Pet Care Consultant........keje besh........ keje kedai .........ade customer baik2.......... gaji pon ok........

**************************************

Tengok???? kehidupan aku tak de la seteruk mana...........bak kate orang KALAU KITA RASA HIDUP KITA TERUK .....ADA YANG LAGI TERUK DARI KITA...........MAKA BERSYUKUR LAH

Aku lihat kawan2 aku.........ade je yg xdpt sambung study.....sbb parent la.....sbb masalah diri die la.... ade je yg dh menganggur lame...........ade yg byk hutang.......ade yg susah dr aku.........aku tak bersyukur.......

Kehidupan aku xpernah susah (BETUL2 SUSAH) sbb Allah SWT sentiase beri rejeki kat aku.....ALHAMDULILLAH......... tapi suatu hari....... malam awal muharam......... aku tetibe pikir panjang dan mendapat satu mimpi........... paginya aku bangun aku terus membuat keputusan untuk berhenti kerja untuk mencari rejeki yg baru............Ayah aku tentang dengan keputusan aku kerana aku main2 dalam kerjaya.......... sbb kami bukan keluarga yang berada.......ayah merasa aku semakin membebankan dengan banyak tampungan yang perlu diselesaikan........lgpon ayah nak pencen setahun lg.............

Aku sedih kerana aku rase aku sperti bebanan....................hari2 aku tidur lewat pikir.........aku kene keluar dari umah.......aku kene belajar berdikari........ aku nk mule hidup baru........... Aku sedih sangat2 sbb family aku tak paham kenapa aku berhenti tetibe............. dan reason tu hanya Allah SWT, aku dan seorang kawan baik aku........alasan aku mmg macam haram tp hati aku kuat menyatakan aku buat keputusan yang betul..........ikut hati mmg binasa............maka aku buat solat hajat..........selepas solat hajat tu hati aku makin kuat berkata aku telah membuat keputusan yang betul cume aku tak nampak masa depan dan rejeki Allah lg......

Aku sedaya upaya bertanya kepada kawan2 yg aku ada........tentang masa depan aku........ terima kasih kepada yg sudi mendengar....... hanya Allah SWT dan kawan2 je peneman aku........memahami.........family aku masih tak paham..........one fine day will come :) they will

Zaman kegelapan aku tu bermaksud.............aku serabut sebab aku tak tau masa depan aku.........aku nak lari dari bidang aku.........aku nak buat ape??????? bukan senang nak apply keje yang diluar bidang aku.........aku tetibe lost............... aku xtau nak buat ape............ serabut.................serabut sebab............. family aku xsapot aku..........dan orang yang paling memahami dan paling kerap mendengar masalah aku tiada disisi aku lagi......... dan selama ni aku terlampau mengharapkan dia.......... bile die xde untuk beberapa bulan.........dan setiap kali die telepon pon tak kan aku nk cerita masalah aku................. maka aku membuat keputusan untuk  tidak mengharapkan sesiape ..............berdikari semampu yang boleh.............

Dah tibe masa Allah SWT nk beri ujian kat aku......Aku harap zaman kegelapan ini Allah akan berikan aku pelangi selepas ini...........................doakan aku :)

nota biawak : makan tidor tengok muvie.............zaman malas aku dah datang dhhhhhhhhhhhhh