Ahad, 1 April 2012

PERHATIAN KEPADA GENG2, KAWAN2, LAGI2 BUDAK U.....


Baru je minggu pas aku ade cerita kat geng2 lepak aku....yang aku kaki mamak zaman Universiti dulu.....mengikut geng2 abang2 kere sampai aku ketageh untuk makan di mamak...walaupon ramai cakap ade PELARIS, mamak pengotor (ayah aku cakap mamak kencing tak basuh), dan macam2 lagi. Tetapi yang peliknya aku still suke dan tak pernah jemu makan di mamak ye.......

Untuk budak2 UKM Bangi sure dorang tau punye.....Lagi2 mamak AL FARIS MAJU seksyen 16, Bandar Baru Bangi.....gile la weh tak kisah la malam ke siang ke .....MAMAK FARIS la paling ramai orang kalau nak bandingkan dengan 2 lagi kedai mamak berhampiran (Amir Ali dengan Ibrahim mamak ape tah tapi dah banyak kali bankrup....xtau nama kedai tu skung )

Kalau nak tau.....dulu hidup kami di UKM ....60% di mamak hahahahhah.. cuba bayangkan....
1. Breakfast (ruti canai, nasi lemak (tengok lemak badan la), air teh tarik special)
2. Lunch (nasi campur la)
3. Pas kelas, lepak minum2 ringan
4. Pas Maghrib (makan malam)
5. Tengah malam....pas aktiviti kolej ataupon pas study! Lagi2 kalau exam....pas tensi2 mamak lah ubatnya

gile x???? 5x kali sehari......aku rase pergi kelas pon tak macam tu. GILE..........

Apa yang aku nak cerita ni.....kisah pelaris la....ade sorang mamat alim kolej aku cakap la...(aku pon lupe sape die tapi ade orang bagi tau aku laaaaaaaaaaa) dia cakap die nampak pelaris kat kedai tu. Pastu aku ni tau je la cepat terpengaruh.....tah betul ke tak kan....tapi kalau ikut logik....mayb Faris ni makanan lebeh besh kot (bagi aku la).....tapi kes pelaris tu ade betul juga.....

Fikir2 la......kalau nak tau ade pelaris tak kat kedai tu jom kite try......cube bukak blog kak izan ni.....so moh kite try betul ke x mamak Al faris tu ade pelaris?????

Aku rase aku akan sambung cite ni tapi sekarang aku tengah merana sakit...........sakit hape .....sakit jangan tanye. Bye