Khamis, 30 Mei 2013

1st impression: BAIK GILA LAKI NI!!!!!!!!!!!! UNTUNGNYA KALAU JADI PEREMPUAN NI

What can i say is......This is the luckiest women in this world. She had cute husband who have such a big heart. 

Sesape yang terasa dirinya kategori bukan perempuan cantik sure kate lelaki ni yA Allah baik gile....judge laki saje....kita tak tahu perempuan ni yang baik hati sampai lelaki ni boleh terpikat kat die kan.....POSITIF.....sebab tu bagi yang Islam, kami percaya jodoh seseorang itu sudah ditakdirkan....sebab terciptanya Hawa dari tulang rusuk kiri Adam...maka kita MESTI ada jodoh, cuma lambat atau cepat.....sempat di dunia kalau tak sempat disini....di syurga itu PASTI.

Apa yang aku nak katakan disini....aku sering bertanya kenapa banyak usaha aku tak berhasil....usehe aku kearah jodoh...aku terpikir sebab rupa aku ke??? sebab perangai???? Sampai sekarang aku tak nampak jawapan dari segi zahirnya tetapi aku dapat jawapan dari aspek keagamaan iaitu, jodoh belum sampai, si adam belum bersedia siapkan diri untuk jadi imam....semua lah...tapi tu aspek pemikiran agama. 

Tapi mungkin perangai..........itu yang aku nak bincangkan
Dulu aku selalu benci perempuan cantik....sebab bagi aku perempuan cantik ni perasan cantik dan berlagak cun...plus gedik gile tahap cipan....lagi2 aku menyampah bila dalam sekolah dia asyik dapat pakwe dan boleh tukar2 orang....yang aku?????? Bab 1 loser...

Tapi bile makin dewasa perspektif aku bertukar, aku mula berjumpa dengan pelbagai orang....kebanyakan perangai buruk ni sume yang lagi hodoh dari aku!...aku kompiden aku cantik konon. Sampai pernah aku cakap....muke hodoh takpe jangan perangai pon hodoh....aku dok maki2

Biasanya....perempuan atau lelaki cantik dan hensem, buat perangai buruk macam mane....masih boleh dimaafkan....mayb tengok muke cantik sangat sampai lembut hati...Tapi kalau la orang tu buruk....aku maki gile babi siap cakap tak sedo diri,,,,haaa gitu

Contohnya masa aku di UKM, ada seorang hamba Allah ni aku anggap die kawan tapi die dah saiko kt aku.....memang aku salahkan muke hodoh die la....kalau die hensem sure aku redha je die saiko kat aku...kuang ajo aku ni....

Tapi aku tak sedar, aku seperti maki pada diri sendiri....jika perangai aku elok...aku tak maki orang :)
Begitu juga pandangan orang lain terhadap aku....Kesimpulan aku juga perempuan hodoh dan berperangai buruk.

Maka, start dari kesedaran betapa buruknya perangai aku, aku dah menhentikan perangai saiko aku kat orang yang aku suka....sebab aku pernah rasa perasaan annoying tu so dengan itu, aku dah stop jadi stalker dan PENGGATAI....cume berperangai hodoh pada kawan2 bagi aku itu salah satu dari entertainment. HAHA cover...

So far, hati aku hanya kat seorang sahaja, aku akan jumpe keredhaan apabila aku jodoh aku....maka aku sedang usehe mencari jodoh sebenar agar aku boleh tenang dan mendapat keredhaan........

MAKA, bila aku tengok gambar ni....aku percaya aku bukan buruk rupa paras tapi perangai....ubah mana patot sampai aku jumpe lelaki yang baik!.....amin...


Syukur tengok gambar ni, aku pon nak lelaki hero Malaysia juga.... :)

BILA RESAH INGAT SAAT INDAH, BILA RINDU KU BAGI KO GAMBA LAWAK.....

mom...i hate this nose....F**k OFF
Dont ever stand in front of me!!! again
mom i hate this fish keep following me...aarghhh
Am i get wrong grass???????
haaa ini makan die
can i get this walrus as my pet??????

RUNNING MAN EP147 : SUPERB FUNNY KEBABOOMMM (bak kate didie)






SEBAB TENGOK GPS WAZE, AKU KENE BAYAR RM600 SEBAB LANGGAR BONTOT ALZA

Semalam.....29 May 2013, aku dapat call dari IBU yang dia boleh keluar wad.....so aku dengan excited gile babi bergegas....tapi yang bodoh jahilnya aku tak tau jalan KL....dari TTDI kl....ke HKL.....bodohnye pasai aku gune WAZE sofware untuk ke ttdi.....dok fokus jalan mane tetibe aku tercium kete alza.....perempuan berbangsa cina dengan rilek....tengok kereta dan terus mintak number aku.....aku bagi bisnes kad aku......aku gelabah gile sebab dah lewat lame ibu tunggu aku....

Redha je la bila kene bayar kan.....

Hari ni 30 may 2013, Ms Chong (pemilik alza tu) bagi email dan call je aku....dia kata die cuti separuh hari pergi perodua shah alam tanya anggaran kos baiki....semua rm 600

rm600???????????????

Pastu aku tengok gamba die...perghhhh bapak la weh....sikit je....ketuk je ni dalam rm100....yA Allah....dugaan Kau beri buat2 aku tercabar sebab simpanan aku memang betul2 takde.....sedih gile aku....sedih sebab dah lame aku dapat lesen, 1st time catat rekod buruk langgar kete orang.....selama ni kete tu orang je langgar....alhamdulillah....so far takde calar lagi...sebab tu aku sarankan kawan2 beli kete PROTON ahhahahah

Aku nak korang tengok....dan beri pandangan korang betapa teruk kereta die sampai nak charge aku rm600....

Bagi aku resit, aku cakap.....biarlah die mockup ke tipu....tu dose ko buat orang teraniaya macam aku.....GOD will pay what u've done.....

Terserah!



K bye sedih tak de duit.....yaAllah murahkan rejekiku yaAllah...dan berkatilah semua punca2 rejekiku...amin

Khamis, 23 Mei 2013

CUCI MATE , ESOK CUTI WESAK DAY!!!

Actually this is the best position for animal while eating. For the best digestion healthcare. 
NO!!!!!!!!!
PONDAN sangat uollss
boy and girl brown bear saya dulu di zoo pon pandai bye2...rindunya
find Yoo Jae Suk!!!!
Is he imitating animalssssssssssssssss????????
before and after through the tunnel